90 на сто от хората със симптоми са с COVID-19, не

...
90 на сто от хората със симптоми са с COVID-19, не
Коментари Харесай

Д-р Чобанова: 90% от хората със симптоми са с COVID-19, но нямат пари за тест |

90 на 100 от хората със признаци са с COVID-19, не сме засичали грип към този момент. 

Това съобщи доктор Виктория Чобанова, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София-област, по бТВ. Тя изясни, че доста хора със признаци на домашно лекуване, които нямат пари за PCR, не са включени в статистиката, само че евентуално са заболели от COVID-19.

" Не знам за какво в нашата страна се одобри, че диагнозата ковид се слага единствено с PCR, в медицината диагноза се слага с анамнеза. Лабораторно удостоверение имаме от PCR-а, сподели още експертът.

Д-р Чобанова прикани тестванията да са безвъзмездни и посочи, че от началото на епидемията общопрактикуващите лекари упорстват за това. Тя добави и че не е правилно, че през РЗИ всеки с недоволства може да получи тест, като разясни, че даже лекари нямат достъп от време на време до гратис тестване.

" Това, което министърът разгласи, че през РЗИ всеки пациент с недоволства, може да получи тест, не е правилно, може би на някои съумяват да създадат, само че не и на огромната част от хората в това число и сътрудници нямат достъп до безвъзмездни проби ", сподели доктор Чобанова.

По думите й електронно издаване на посоки за проби няма по какъв начин да се провежда до края на седмицата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР